1,1K
Propozycja na grilowane szaszłyki z kiełbasy i ananasa, które mogą urozmaicić typowe grilowane kiełbaski.
Ingredients
- pętko kiełbasy
- pół puszki ananasa ( można też użyć świerzego ananasa)
- 3 łyżki miodu
- sok z jednej cytryny
- łyżka masła
- drewniane patyczki na szaszłyki
Instructions
1. Masło, miód i sok z cytryny razem lekko podgrzać mieszając do połączenia się produktów . Ananas pociąć na kawałki wrzucić do marynaty z miodu. Odstawić na jakąś godzinkę.
2. Pociąć kiełbasę na centymetrowe plastry. Nadziewać na patyczki na zmianę ananas i kiełbasę.
3. Na rozgrzanego grilla kładziemy szaszłyki. Pod czas grilowania można smarować szaszłyki pozostałą ilością marynaty. Grilować z każdej strony na dobrze rozgrzanym grillu trwa to około 5 minut. Smacznego.