Ryż i makaronyrisotto pomidorowe by zjem to 30 marca 2014 written by zjem to 30 marca 2014 przepis na risotto pomidorowe risotto pomidorowe Print Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat Rating: 5.0/5 ( 1 voted )Ingredients 2 woreczki ryżu 200g krojonych pomidorów z puszki 500ml rosołu lub wody 1 cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka suszonej bazylii pół łyżeczki ostrej papryki szczypta przyprawy chińskiej 5 smaków sól pieprz oliwa z oliwekInstructions. Rozgrzewamy na patelni oliwę. Podsmażamy czosnek i cebulę na szklisto.2.Mieszamy wszystkie przyprawy z pomidorami.3.Dodajemy do czosnku i cebuli pomidory z przyprawami. 4.Dosypujemy ryż, stale podlewając go płynem, tak by się nie przypalił. Po około 20 min ryż powinien być gotowy. 5.Doprawiamy solą i pieprzem. Share this:TwitterFacebookLike this:Like Loading...Related cebulapomidoryryż 0 comment 0 FacebookTwitterPinterestEmailzjem to previous post roladki z suszonymi pomidorami i mozzarellą next post Churros You may also like Spaghetti z klopsikami 15 września 2021 Makaron z kaczką po azjatycku 10 września 2021 Curry 30 sierpnia 2021 Pad Thai 28 lipca 2021 Carbonara szparagowa 14 kwietnia 2021 Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 12 października 2014 Makaron z kurkami 16 września 2014