Przepis na szybki i smaczny dodatek do mięsa przy głównym daniu obiadowym. Kaszę pęczak można dowolnie wymienić na inną kaszę lub pomieszać różne ulubione gatunki kasz :P. Podczas wykonywania przepisu należy zwrócić uwagę by kurki usmażyć a nie dusić, w przeciwnym wypadku kurki staną się mocno gąbczaste. Ważne jest też wykorzystanie długo dojrzewającego sera w typie parmezanu.
1.Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy kaszę pęczak. Podsmażamy 2 minuty na maksymalnym ogniu. Następnie wlewamy do kaszy wino oraz bulion. Gotujemy wszystko razem, aż aż kasza wchłonie cały płyn przez jakieś 15 minut. 2. Na patelnię dodajemy pozostałą łyżkę masła, pokrojoną w kostkę cebulę i umyte kurki. Całość, co ważne smażymy na mocnym ogniu jeszcze 5 minut aż kurki zmiękną i się podsmażą. Następnie dodajemy ser i mieszamy aż do jego rozpuszczenia. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Podawać z świeżo posiekaną natką pietruszki. Ingredients
Instructions