Home Desery Halawa

Halawa

by zjem to

Halawa to hinduski pudding świetnie znany z posiłku, jaki można kupić u krysznowców na festiwalu woodstock . Wiele osób pewnie zastanawia się jak jest zrobiony ten deser a jest bardzo prosty i jeszcze bardziej smaczny ;]

halawa

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • pół szklanki kaszy manny
  • pół szklanki cukru
  • garść rodzynek
  • banan
  • szklanka wody
  • szklanka mleka
  • łyżka margaryny
  • szczypta kardamonu i cynamonu

Instructions

 

DSC_1285

1. Roztopić na patelni margarynę. Wsypać do niej kasze manną i prażyć ją do uzyskania złotego koloru. Pod koniec prażenia dodać pociętego na kawałki banana i podsmażyć jeszcze chwilkę razem.

DSC_1293

2.  Wlać do kaszy mleko i wodę, intensywnie mieszając, by nie dochodziło do grudek. Masa zacznie szybko gęstnieć, wtedy można już dodać cukier, kardamon, cynamon oraz sparzone rodzynki. Podsmażać wszystko razem do konsystencji pure. Jest gotowe do jedzenia. Po przestudzeniu można korzystając z pucharków do lodów uzyskać ciekawe kształty. Smacznego

DSC_1458

You may also like

bodrum escort - izmir escort - ankara escort - anadolu casino yeni adresi - lidyabet güncel adresi -
golden bahis
- sekabet kaç oldu -

atlantisbahis güncel giriş adresi

-

retrobet yeni adresi

%d bloggers like this: