1,1K
Granola, lub crunch którą można wykorzystać na kilka sposobów: jako batonik, dodatek do musli lub jako posypke do różnych deserów. proporcje bakaliów można zmieniać ważne żeby był w stosunku 2:1 z cukrem. Czyli można zrobić ten przepis tylko z 200g orzechów włoskich jak ktoś lubi 😛
Ingredients
- 100g cukru
- 80g margaryny
- 50g migdałów
- 50g orzechów włoskich
- 50g płatków owsianych
- 50g sezamu
Instructions
1. Orzechy i migdały musimy rozdrobnić w młynku do kawy, w ostateczności można też je posiekać nożem.
2. Wszystkie składniki razem dodać do garnka. Podgrzewać stale mieszając do połączenia się wszystkich składników.
3. Wykładamy na papier do pieczenia i równo rozprowadzamy do około grubości 1cm. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C około 15min, do brązowego koloru
4. Po ostygnięciu możemy ją kroić na batoniki. Do stworzenia posypki rozdrabniać na malutkie kawałki rękami lub młynkiem do kawy. Smacznego