Polędwicę wieprzową należy natrzeć mieszanką soli, pieprzu, majeranku oraz posiekanego czosnku. Na patelni rozgrzać margarynę, smażyć polędwicę z każdej strony około 15 minut. Najlepiej jednak wykorzystać termometr do mięsa i smażyć do osiągnięcie temperatury 58 C wewnątrz najgrubszego miejsca polędwicy. W takiej temperaturze powinniśmy otrzymać średnio wysmażoną polędwice o lekko różowym kolorze.
Na tej samej patelni podsmażamy pokrojone kawałki ananasa. Dolewamy pół litra wody, oraz dodajemy przyprawy: curry i zielony pieprz. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody dolewamy do sosu, całość zagotowujemy do zgęstnienia.
Na środku talerza wsypujemy ryż możemy do tego użyć jakiegoś naczynia by nadać mu ładny kształt jak u mnie na zdjęciach. Teraz kolejno polewamy ryż sosem a wokół całości układamy pokrojone w plastry kawałki polędwicy.Polędwica w sosie curry jest gotowa.
Recipe by zjem to blog kulinarny at https://zjemto.pl/poledwica-w-sosie-curry/