ciastka z M&Ms
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
Całkowity czas: 
 
Składniki
  • 1 paczka cukierków m&ms 150g
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g margaryny
  • 2 jajka
Przygotowanie
  1. Margarynę roztopić i odstawić do ostygnięcia. Suche składniki razem wymieszać, dodać dwa jajka dalej mieszać, na koniec powoli dodawać roztopioną margarynę i całość dokładnie łyżką wymieszać. Powinno wyjść nam gęste i mocno klejące się ciasto.
  2. Przygotować dwie blaszki wyścielone papierem do pieczenia. Nakładać ciastka na blachę, mi najłatwiej wychodziło to łyżeczką, a spłaszczałem je mokrą ręką. Warto pamiętać że objętość ciastek powiększy się prawie o połowę.
  3. Piec ciastka w temp 180C. Po 8 minutach blachę z ciastkami wyjmujemy i szybko wtykamy cukierki m&ms w ciastka. Należy to zrobić jak najszybciej się da. Następnie ponownie wsadzamy ciastka jeszcze na 2 minuty do piekarnika. Po tym czasie wyjmujemy blachę, ciastka odrywamy z papieru do pieczenia dopiero po wystygnięciu. Smacznego
Recipe by zjem to blog kulinarny at https://zjemto.pl/ciastka-z-mms/