Margarynę roztopić i odstawić do ostygnięcia. Suche składniki razem wymieszać, dodać dwa jajka dalej mieszać, na koniec powoli dodawać roztopioną margarynę i całość dokładnie łyżką wymieszać. Powinno wyjść nam gęste i mocno klejące się ciasto.
Przygotować dwie blaszki wyścielone papierem do pieczenia. Nakładać ciastka na blachę, mi najłatwiej wychodziło to łyżeczką, a spłaszczałem je mokrą ręką. Warto pamiętać że objętość ciastek powiększy się prawie o połowę.
Piec ciastka w temp 180C. Po 8 minutach blachę z ciastkami wyjmujemy i szybko wtykamy cukierki m&ms w ciastka. Należy to zrobić jak najszybciej się da. Następnie ponownie wsadzamy ciastka jeszcze na 2 minuty do piekarnika. Po tym czasie wyjmujemy blachę, ciastka odrywamy z papieru do pieczenia dopiero po wystygnięciu. Smacznego
Recipe by zjem to blog kulinarny at https://zjemto.pl/ciastka-z-mms/