tosty francuskie z bananami
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
Całkowity czas: 
 
Składniki
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 5 łyżek mleka
  • nutella
  • szczypta cynamonu
  • cukier puder do dekoracji
  • 2 łyżki margaryny/masła
Przygotowanie
  1. Każdą kromkę smarujemy nutellą. Banana obieramy, kroimy na półcentymetrowe plastry i układamy po 4 plasterki na trzech kromkach. Przykrywamy je pozostałymi kromkami. Jajko z mlekiem i szczyptą cynamonu roztrzepujemy.
  2. Rozgrzewamy na patelni masło. Każdą kanapkę maczamy w roztrzepanym jajku, a następnie smażymy pięć minut z dwóch stron na małym gazie. Następnie ściągamy z patelni, dekorujemy pozostałymi plastrami banana i cukrem pudrem.
Rada
Zamiast nutelli można użyć innego słodkiego smarowidła. Ja próbowałem z miodem i kajmakiem, ale najlepiej smakuje mi z nuttelą. Napiszcie czego wy używaliście
Recipe by zjem to blog kulinarny at https://zjemto.pl/tosty-francuskie-z-bananami/