1,5K
przepis na deserowy przekładaniec z rabarbarem w roli głównej. Zamiast granoli można również użyć musli.
Ingredients
- 500g rabarbaru
- 150g cukru
- 250ml śmietany kremówki
- śmietan-fix
- posypka z granoli (przepis) lub musli
- opcjonalnie laska wanili
Instructions
1. Obieramy rabarbar, kroimy na centymetrowe kawałki. Cukier,rabarbar i wanilie mieszamy razem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem rabarbar w temp 180C przez 45min.
2. Po wyciągnięciu rabarbaru musimy odczekać do wystygnięcia, po czym zmiksować go blenderem na mus.
3. Ubić śmietanę mikserem razem śmietan-fixem na bitą śmietanę, po czym połączyć razem z musem. Przekładać do kieliszków na zmianę krem rabarbarowy i posypkę z granoli. Można udekorować miętą. Smacznego