Home Ciasta Tarta z malinami

Tarta z malinami

by zjem to

Czas na przepisy z malinami, mam ładną plantacje tych owoców koło domu, więc na pewno sporo przepisów z malinami w roli głównej postaram się zamieścić. Zaczynamy od popularnego przepisu na tarte z malinami. Do tego spód „ciasteczkowy” bez pieczenia czyli szybko, takie ciasto można zrobić.

Tarta z malinami

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 2 opakowania markiz czekoladowych
  • 50 g masła
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 250 serka mascarpone
  • 250 g słodkiej śmietanki 30%
  • 4 łyżki cukru
  • 2 opakowania kartoników z malinami
  • cukier puder

Instructions

1. Ciastka, masło, mleczną czekoladę wrzucić do malaksera i zmiksować do uzyskania masy konsystencji kruszonki do ciast. Masę wkładamy do formy na tartę lub do tortownicy, która też dobrze się spisze w tym przepisie. Masę ciasteczkową musimy mocno wcisnąć w foremkę. Włożyć foremkę ze spodem ciasteczkowym do lodówki.

spod ciastkowy

2. Serek mascarpone zmiksować razem z cukrem na gładki krem. Śmietanę 30{0aa4b5b80247296e1b6307bbf7d7994904b83daff86d5e19c6dff785f54d4fd0} ubić na sztywno. Dodać śmietanę do kremu wymieszać całość łyżką do połączenia składników. Krem rozsmarować na cieście.

krem z ciastem

3. Maliny ułożyć gęsto na kremie. Na koniec maliny posypać cukrem pudrem. Po schłodzeniu w lodówce ciasto będzie gotowe do krojenia. Smacznego.

Notes

Zamiast markiz można też użyć innych ciastek, przykładowo 3 paczek herbatników. Sam użyłem markiz i dwóch paczek herbatników.

ulozonemaliny

 

tartazmalinami

You may also like

%d bloggers like this: