Przepis na banalne wręcz jaja faszerowane, które mogą urozmaicić wielkanocne śniadanie. W tradycyjnym przepisie używa się bułki tartej, tutaj zastąpiłem ją sezamem, który lepiej się prezentuje.
Ingredients
- 2 jajka
- łyżeczka majonezu
- 2 łyżeczka posiekanej cebulki
- łyżeczka szczypiorku
- sezam
- masło
Instructions
1. Gotujemy jajka na twardo 10 min. Wystudzone jajka - nie obieramy tylko przecinamy w skorupce na pół, przyda się bardzo ostry nóż. Wybieramy żółtko i białko z jajka zostawiając samą skorupkę.
2. Białko i żółtko z jajek siekamy i łączymy z majonezem, szczypiorkiem i cebulą. Farsz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Faszerujemy masą pozostawione skorupki z jajek, na koniec obtaczamy je w sezamie.
3. Na rozgrzanym maśle smażymy połówki jajek do złotego koloru około 5 minut. Po usmażeniu przekładamy jajka najpierw na papierowy ręcznika, aby jajka oddały nadmiar tłuszczu. Po chwili są gotowe do jedzenia. Smacznego.