Home Przystawki jajka faszerowane w skorupkach

jajka faszerowane w skorupkach

by zjem to

Przepis na banalne wręcz jaja faszerowane, które mogą urozmaicić wielkanocne śniadanie. W tradycyjnym przepisie używa się bułki tartej, tutaj zastąpiłem ją sezamem, który lepiej się prezentuje.

jajka faszerowane w skorupkach

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 2 jajka
  • łyżeczka majonezu
  • 2 łyżeczka posiekanej cebulki
  • łyżeczka szczypiorku
  • sezam
  • masło

Instructions

 

JAJKA6

1. Gotujemy jajka na twardo 10 min. Wystudzone jajka - nie obieramy tylko przecinamy w skorupce na pół,  przyda się bardzo ostry nóż.  Wybieramy żółtko i białko z jajka zostawiając samą skorupkę.

DSC_1600

2. Białko i żółtko z jajek siekamy i łączymy z majonezem, szczypiorkiem i cebulą. Farsz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.  Faszerujemy masą pozostawione skorupki z jajek, na koniec obtaczamy je w sezamie.

3. Na rozgrzanym maśle smażymy połówki jajek do złotego koloru około 5 minut. Po usmażeniu przekładamy jajka najpierw na papierowy ręcznika, aby jajka oddały nadmiar tłuszczu. Po chwili są gotowe do jedzenia. Smacznego.

jajka2

 

JAKJKA4

 

You may also like

%d bloggers like this: