Halawa to hinduski pudding świetnie znany z posiłku, jaki można kupić u krysznowców na festiwalu woodstock . Wiele osób pewnie zastanawia się jak jest zrobiony ten deser a jest bardzo prosty i jeszcze bardziej smaczny ;]
Ingredients
- pół szklanki kaszy manny
- pół szklanki cukru
- garść rodzynek
- banan
- szklanka wody
- szklanka mleka
- łyżka margaryny
- szczypta kardamonu i cynamonu
Instructions
1. Roztopić na patelni margarynę. Wsypać do niej kasze manną i prażyć ją do uzyskania złotego koloru. Pod koniec prażenia dodać pociętego na kawałki banana i podsmażyć jeszcze chwilkę razem.
2. Wlać do kaszy mleko i wodę, intensywnie mieszając, by nie dochodziło do grudek. Masa zacznie szybko gęstnieć, wtedy można już dodać cukier, kardamon, cynamon oraz sparzone rodzynki. Podsmażać wszystko razem do konsystencji pure. Jest gotowe do jedzenia. Po przestudzeniu można korzystając z pucharków do lodów uzyskać ciekawe kształty. Smacznego