Ciastka z M&Ms szybko znikają, gdy na horyzoncie zobaczą je dzieci. Przepis jest bardzo prosty, więc wspólnie z dziećmi można je upiec. Ja cukierki dodaję tuż przed końcem pieczenia, aby nie były popękane, ale można też przed włożeniem do piekarnika..
Ingredients
- 1 paczka cukierków m&ms 150g
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g margaryny
- 2 jajka
Instructions
- Margarynę roztopić i odstawić do ostygnięcia. Suche składniki razem wymieszać, dodać dwa jajka dalej mieszać, na koniec powoli dodawać roztopioną margarynę i całość dokładnie łyżką wymieszać. Powinno wyjść nam gęste i mocno klejące się ciasto.
- Przygotować dwie blaszki wyścielone papierem do pieczenia. Nakładać ciastka na blachę, mi najłatwiej wychodziło to łyżeczką, a spłaszczałem je mokrą ręką. Warto pamiętać że objętość ciastek powiększy się prawie o połowę.
- Piec ciastka w temp 180C. Po 8 minutach blachę z ciastkami wyjmujemy i szybko wtykamy cukierki m&ms w ciastka. Należy to zrobić jak najszybciej się da. Następnie ponownie wsadzamy ciastka jeszcze na 2 minuty do piekarnika. Po tym czasie wyjmujemy blachę, ciastka odrywamy z papieru do pieczenia dopiero po wystygnięciu. Smacznego